E Heat Pump Water Heaters

Info

 • Warmtepompboilers, niet “hybride”
 • Ontworpen voor het bieden van comfort tegen de laagst mogelijke energiekosten
 • Vermindert warmwaterkosten met maximaal 80%
 • Ontworpen in Duitsland; Stiebel Eltron warmtepompboilers is al meer dan 30 jaar de grootste aanbieder in Europa
 • Geleverd met een garantie van 10 jaar

Wij ontwerpen warmtepompboilers.

Bij Stiebel Eltron is ons doel om energie-efficiëntie te bieden in aanvulling op comfort. [En, natuurlijk, engineering en uitmuntende productiemethoden.]

 • Onze warmtepompboilers zijn zodanig ontworpen dat ze vanaf de grond aangewezen zijn op de warmtepomp en niet op het back-upelement. We noemen de Accelera warmtepompboiler geen”hybride”, want dat is hij niet.
 • Onze tanks zijn groot, want hoe groter hoe beter voor een warmtepompboiler. Zelfs onze “50-liter” warmtepompboiler heeft eigenlijk een inhoud van 58 liter. Grote capaciteit betekent dat het water dat u gebruikt zo veel en zo efficiënt mogelijk met de warmtepomp verwarmd is.
 • We isoleren onze tanks extra, zodat stand-by-verliezen beperkt worden en er minder energie verspild wordt. Door alle energiebesparing die een warmtepompboiler levert, is het niet nodig te beknibbelen op de isolatie en het eventueel toegenomen waterverbruik.
 • We maken gebruik van een enkel weerstandselement voor het maken van een back-up tijdens het verwarmen van water wanneer dat in grote hoeveelheden gebruikt wordt. Ons enkele boosterelement bevindt zich op de meest efficiënte plaats, namelijk- op de top van de tank, want van daaruit wordt het warm water afgetapt.

Deze zijn niet “hybride”. Ze zijn Stiebel Eltron warmtepompboilers

Met tientallen jaren warmtepompervaring is het voor ons duidelijk genoeg dat een warmtepompboiler het water moet verwarmen met de warmtepomp en niet met een back-upelement. Deze eenvoudige oplossing hebben andere fabrikanten over het hoofd gezien. Desondanks zijn wij in Europa al meer dan 30 jaar de grootste warmtepompboileraanbieder.
Warmtepompboilertechnologie betekent dat de hoeveelheid energie die nodig is om water te verwarmen een stuk minder is in vergelijking met conventionele boilers. Tot nu toe zijn de beste “high-efficiency” boilers de enige manier om het equivalent van 1 watt voor warm water en het verbruik daarvan vast te stellen. Warmtepompboilertechnologie herdefinieert boiler-efficiency. Voor elke watt die de compressor en de ventilator van Accelera gebruiken, wordt het equivalent van 3-5 watt voor warm water gegenereerd.
In warme klimaten wordt een Accelera in de garage geplaatst, waar gebruik wordt gemaakt van de warmte uit de buitenlucht om het water te verwarmen, of in het huis, waar hij helpt om de airconditioningbelasting te verminderen. In koudere klimaten wordt het toestel bij voorkeur in de kelder geplaatst waar het ook fungeert als luchtontvochtiger. U krijgt warm water door middel van een lager energieverbruik plus een drogere kelder.

Hier zijn enkele van de kenmerken van uw warmtepompboilers en waarom ze die hebben:

Digitaal beeld

Een elektronische regeleenheid op de Accelera 220 E biedt gemakkelijk toegang tot alle informatie over de prestaties voor zowel de installateur als de eindgebruiker. Naast andere gegevens geeft het display informatie over de totaal beschikbare hoeveelheid warm water. De ECU is ook een “slimme meter” die in staat is om aan externe prikkels prioriteit te geven aan bijvoorbeeld nieuwe energiebronnen voor lagere energierekeningen.

Eenvoudige toegang voor onderhoud

De gehele bovenkant van een Accelera 220 E is voor een complete onderhoudsbeurt eenvoudig te verwijderen.

Vernieuwde luchtstroom

De in- en uitlaat van lucht op de Accelera 220 E is opnieuw ontworpen om meer mogelijkheden te creëren voor installatie in kleine ruimtes. Bovendien wordt de ruis verminderd door het scheiden van de luchtstroom van de koelmiddellus door middel van een schot en het verhogen van de ventilatordiameter.

Huidige bescherming tegen anode corrosie

De Accelera 220 E is uitgerust met een gesloten lus en een gecontroleerde elektronische anode voor onderhoudsvrije bescherming tegen corrosie. De stroom die nodig is voor de bescherming wordt altijd gebruikt, in tegenstelling tot een steady –on-systeem.

De condensor

Zowel de Accelera 220 E als de Accelera 300 zijn voorzien van een roll-bond wrap-around-condensor omdat deze besmetting van het water voorkomt, andere waterproblemen vermindert (in combinatie met de glazen tank) en dit bovendien de beste energie-efficiënte oplossing is.

De coating op de verdamper van de Accelera beschermt tegen corrosie. Deze coating zorgt ook voor een snelle waterafvoer om zo de luchtstroom te verhogen voor grotere efficiënte warmteoverdrachten en maakt van de noodzaak van een filter overbodig. Beide modellen hebben een duaal-pad koelingsmiddelstroming om zowel in een koud als warm klimaat optimale prestaties te leveren.

Koudwatertoevoer

Beide modellen zijn ontworpen om te voorkomen dat er koud water binnenkomt dat afkomstig is van het warme water dat in het reservoir gekoeld is. Ons doel is om zoveel mogelijk warm water te leveren zonder gebruik te maken van het boosterverwarmingselement om zo de maximale efficiëntie eruit te halen tegen de laagste stroomkosten. Dit betekent dat er zich een klein koudewaterreservoir aan de onderkant van de tank bevindt om de efficiëntie van de warmtepomp te stimuleren.

De hersteltijd van een warmtepompboiler is trager dan die van een standaard tank. Maar met de juiste balans tussen de gemanipuleerde tankgrootte en de warmtepompcapaciteit is er sprake van efficiëntie en comfort. De tankinhoud van een Accelera 300 is 80 liter; met 30 jaar ervaring weten we dat dit voor een gemiddeld huishouden de benodigde hoeveelheid is voor het verwarmen van water voor dagelijks gebruik. De tank in de Accelera 220 E heeft een inhoud van 58 liter en deze is perfect voor kleinere huishoudens. Beide modellen hebben, indien er meer warm water nodig is, aan de bovenkant dichtbij de uitlaat een intern back-upelement dat zorgt voor comfort zonder efficiëntieverlies.

Hoe een warmtepomp werkt in een Accelera

Een Accelera werkt net als een airconditioner, maar in plaats dat het water naar buiten over wordt gebracht, gaat het in de tank. Dit proces is vele malen efficiënter dan dat van elke andere boiler. Het werkt als volgt:

 • De ventilator verplaatst kamerlucht via de verdamper, welke een vloeibaar koelmiddel bezit dat warmte onttrekt aan de omgevingslucht als het verdampt. Tijdens de verwarming van het koelmiddel verandert dit in een gas.
 • Het warme gas gaat door de compressor waardoor de druk toeneemt. Als de druk toeneemt, stijgt de temperatuur van het koelmiddel verder totdat dit heet wordt.
 • Het hete koelmiddel gaat dan door de condensor rond het waterreservoir. Omdat warmte van warm naar koud gaat, wordt de warmte van het koelmiddel overgebracht naar het water in de tank.
 • Het koelmiddel, nu een superkoele vloeistof, passeert de expansieklep van een warmere, maar toch koude vloeistof, klaar om gas te worden in de verdamper en continueert de cyclus.